2024. április 16., kedd
FONTOS

Visszaállítanák a vágást (VIDEO)

A helyettes államtitkár kiemelte, jelenleg állattartó telep létrehozására, valamint technológiai fejlesztésekre indulnak programok. Utóbbi alapvetően gépek és eszközök beszerzését jelenti. Búsi Lajos kiemelte, a 2013. október végéig 13 ezer 097 beruházásra 58,2 milliárd forint érkezett Békés megyébe.

A sajtótájékoztató nemcsak a múlt és a jelen, hanem a jövő kérdéseivel, így a fejlesztési források várható elosztásával is foglalkoztak. A rendezvény talán legfontosabb témája a megyei sertésstratégia volt. Az ezzel kapcsolatos elképzelések megvalósításának pénzügyi vonatkozásiról Farkas Zoltán elnököt kérdeztük.

Az új fejlődési pályát célul kitűző, megyei sertésstratégia alapvető céljai négy fontos pilléren nyugszanak – mondta Kónya István. A célok megvalósításának talán legfontosabb eleme az infrastruktúra fejlesztése lehet a megyei alelnök szerint, aki kitért a vágás visszaállításának a lehetőségére is. Az első lépés ezzel kapcsolatban az éppen nem működő sertéstelepek csatasorba állítása lenne.

Nézze meg ezt is:

Ezeket a terveket valósítaná meg a következő öt évben Görgényi Ernő

    A megújult Százéves cukrászda udvarán, pénteken délután öt órakor kezdődött az a programismertető …