2024. április 19., péntek
FONTOS

Pálinkagyár a magánháznál

A pénzügyőrök helyiség ellenőrzéssel egybekötött jövedéki ellenőrzést tartottak egy békésszentandrási tanyán. Az ingatlan átvizsgálása során előkerült egy legálisan használt főzőüst, melyről az eljárás során közreműködő magyar férfi elmondta, hogy az édesanyja tulajdona. A további kutatás során előkerült 700 liter birs, 400 liter alma, 995 liter szilva és 425 liter szőlő cukorcefre, valamint 40 liter szeszes folyadék. A férfi elmondta, hogy az eddig lefőzött pálinka édesanyja ingatlanán található.

A pénzügyőrök ezt követően ellenőrizték a férfi édesanyjának ingatlanát is, ahol a konyhából nyíló kamrából összesen 65 liter almapálinka, a szobai szekrényből 270 liter szilvapálinka került elő. A hölgy elmondta, hogy mind az alma-, mind pedig a szilvapálinkát 2012.

A pénzügyőrök a több mint 1 millió forint értékű illegális terméket és a bűncselekmény eszközeként használt főző berendezést lefoglalták, és a férfi, valamint édesanyja ellen a pénzügyi nyomozók jövedékkel visszaélés elősegítése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. Az ügyben várhatóan kiszabásra kerülő jövedéki bírság összege 8,6 millió forint.

Képek a Galériában és a Gyula Tv facebookos profilján.

Nézze meg ezt is:

A 90 éves Lupsán Imrénét köszöntötték

  Virággal, Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletével és tortával köszöntötte szerda délután Timár Andrea aljegyző és …