2024. április 26., péntek
FONTOS

Idős férfire támadtak, előzetes letartóztatásban vannak

Otthonában támadtak rá egy idős férfire 2013. február 28-án Gyulán. Három férfi mászott át a háza kerítésén, kifeszítették az épület egyik ablakát és ajtaját, majd átkutatták a ház helyiségeit. Közben egyikük bántalmazta is a 89 éves bácsit, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a történtek után három hónappal életét vesztette.

A Gyulai Rendőrkapitányság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nagy erőkkel kereste a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható társaság tagjait. Összehangolt akció keretében 2013. április 23-án hajnalban elfogtak három férfit, akiknél az előállításukat követően házkutatást is tartottak.

A 31 éves gyulai B. Sándor Ferencet, a 20 éves sarkadi, de ugyancsak Gyulán élő Zs. Jánost, valamint harmadik társukat, a 22 éves gyulai N. Gergelyt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, melyet az ügyészség indítványára a bíróság elrendelt.

A nyomozás során elfogták azt a férfit is, aki az eljárás adatai szerint gyakran járt az idős férfinél. Úgy tudta, hogy a bácsi otthon tartotta megtakarítását, ezért rávette N. Gergelyt és társait, hogy lopják el a pénzt. A gyanúsítottak azonban alig háromezer forintot találtak a házban, azzal menekültek el.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya B. Sándor Ferenc, Zs. János és N. Gergely ellen csoportosan elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást.

A 22 éves gyulai N. Gergelyt emellett halált okozó testi sértés bűntett elkövetésével, a 37 éves gyulai R. Csabát pedig felbujtóként elkövetett rablás bűntettel gyanúsítják. A rendőrség a nyomozást a napokban lezárta, az ügy iratait 2014. január 9-én vádemelési javaslattal küldte meg a Békés Megyei Főügyészségre.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …