2024. április 20., szombat
FONTOS

Enyhe hófúvásra kell számítani

Jelenleg a megye területén változó intenzitással esik a hó. A szeghalmi, gyomaendrődi és a szarvasi járásban a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

A legfrissebb információk szerint megyeszerte minden út járható. Az időjárási körülményekkel összefüggésben egy balesetnél kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak; Sarkad közelében árokba csúszott egy gépjármű. (Itt a leginkább jégbordásak az utak.) A sérülteket a mentőszolgálat munkatársai látták el, a gyulai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.

A lakosság alapvető ellátását biztosító infrastruktúrák működése zavartalan, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség sehol.

Kérjük az útra kelőket, közlekedjenek óvatosan, az időjárási és útviszonyoknak megfelelően!

Folyamatosan kísérjék figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását! (http://vesz.katasztrofavedelem.hu)

  • Fontos a réteges öltözködés, pamut, vagy egyéb nedvszívó alsóruházat.
  • A vizes ruhát lehetőség szerint azonnal szárazra kell cserélni.
  • Külön figyelmet kell fordítani a meleg, száraz, vízzáró lábbelik használatára.

Nagyon fontos, hogy a kabátunk alatt több réteg ruhadarabot viseljünk, hiszen így felvehetjük a harcot a hideg ellen, de le is vehetjük azt, ami felesleges.

Nézze meg ezt is:

A 90 éves Lupsán Imrénét köszöntötték

  Virággal, Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletével és tortával köszöntötte szerda délután Timár Andrea aljegyző és …