2024. március 29., péntek
FONTOS

Lezárt nyomozás: gondozottját és szomszédját is meglopta

 

A Gyulai Rendőrkapitányságra 2013. július elején érkezett bejelentés arról, hogy megloptak egy nőt. A házából használt ruhaneműket, cipőket, táskákat vitt el valaki. Másfél hónappal később ékszerek tűntek el egy gyulai családi házból. Mikor a körzeti megbízottak az első lopás után összegyűjtött információkat összevetették a másik eset kapcsán rögzített adatokkal, kiderült, hogy mindkét bűncselekmény elkövetésével ugyanaz a személy gyanúsítható. A ruhák, cipők, táskák ugyanis egy idős nő házából tűntek el, akit hónapokig gondozott egy nő. Az 51 éves gyulai E. Imréné a ház körüli teendők elvégzésében segített. De miután kiismerte magát a házban, visszaélt a bizalommal, szinte minden nap vitt magával valamit. A ruhákat, táskákat, cipőket tüzelőnek használta, elmondása szerint otthona kemencéjét fűtötte vele. Augusztus 24-én, amikor az ékszerlopásról érkezett bejelentés, a körzeti megbízottaknak feltűnt, hogy a ház, ahonnan az aranyak eltűntek, éppen E. Imréné lányának szomszédságában van. Ráadásul a meglopott család éppen nyaralásból tért haza, távollétük alatt pedig E. Imréné lányát bízták meg az állatok etetésével, virágok öntözésével. Az 51 éves nőt gyanúsítottként hallgatták ki, aki a korábbi és az utóbbi lopások elkövetését is elismerte. A lánya nem volt otthon, amikor a szomszéd ház kulcsát magához vette, majd kihozta onnan az arany ékszereket, melyeket zálogházakban tett pénzzé. A rendőrök ezeket később megtalálták és visszaadták a sértettnek.

A Gyulai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az E. Imréné ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte. Az ügyben keletkezett iratokat a kapitányság 2014. február 3-án vádemelési javaslattal a küldte el a Gyulai Járási Ügyészségre.

Nézze meg ezt is:

Folytatódnak a fejlesztések a Németvárosi óvodában

  A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának 9,7 millió forintos támogatásával újabb energetikai …