2024. április 20., szombat
FONTOS

Nyugdíjas akadémia az egyetemen (VIDEO)

Amikor tizenkét évvel ezelőtt elindult a program, akkor még egyedülálló volt az országban, azóta már több nagyobb városban, többek között Kecskeméten, Szegeden vagy Budapesten számos egyetem indította el a nyugdíjas oktatást.

Utazási tanácsok a mindennapokra címmel szerettek volna még egy szakot indítani, de kevesen jelentkeztek. Ha a tíz főt nem haladja meg egy szak, akkor nem indítják el. 5-6 évvel ezelőtt nagy sikere volt a programnak városukban, hiszen akkor még száz felett volt a jelentkezők száma, de most is ötven felett van már akik beiratkoztak az akadémiára és a szervezők várják még a jelentkezéseket egészen február 19-ig.

Az egyetem gyulai campusa önkéntes munkával végzi az oktatást. Minden héten két és fél hónapon keresztül két órával várják az érdeklődőket, összesen tíz kurzussal. A nyugdíjasok részére nincs külön vizsga vagy számonkérés. A kurzusok végeztével oklevelet vehetnek át a “végzősök” és aki mind a tíz foglalkozáson igazoltan részt vesz, külön díszoklevélben részesül a főiskolai diploma imitációjával.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …