2024. március 29., péntek
FONTOS

Csökkent a megyében a bűncselekmények száma (VIDEO)

Célkitűzéseik közé tartozott a kiegyensúlyozott közbiztonság megteremtése, együttműködő, támogató, segítő rendőri tevékenység az állampolgárokkal, önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, iskolákkal való kapcsolattartás, melyek látható eredménnyel rendelkeznek.

A bűncselekmények száma a 2013-as évben alacsonyabb volt a 2012-es adatnál. A 11%-os csökkenés a regisztrált bűncselekmények számában a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén működő valamennyi rendőrkapitányság esetében kimutatható.

Sajnálatos módon a tavalyi évben, Békés megyében 17%-kal emelkedett a személyi sérüléssel járó közúti balesetek száma, de az elmúlt év baleseteinek száma nagyságrendileg szinte azonos a negyven évvel ezelőtti statisztikai számadatokkal, miközben a motorizáció nagyságrendekkel megnőtt.

A vezető baleseti okok az elsőbbségadás elmulasztása, a sebességkorlátok be nem tartása és a kanyarodási szabályok megszegése. A balesetek okozói az esetek 46%-ában a személygépkocsik vezetői, 24%-ban pedig a kerékpárosok voltak. Polyák Zsolt elmondta, hogy a 2014-es tervek között szerepel ugyanezek az eredmények tartása, illetve ennél jobbak produkálása.

Nézze meg ezt is:

Lopás Orosházán és Békésen, garázdaság Békéscsabán

Lopáson értek tetten egy férfit 2024. március 18-án, Orosházán. Egy Tátra utcai lakatlan házba ment …