2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Ezernél is több futót várnak a májusi félmaratonra (VIDEO)

A jótékonysági sportesemény szervezői hangsúlyozták, két fontos célt is elértek. Az egyik, hogy sokan segítik mozgással a sérült gyerekeket, a másik pedig, hogy egyre több embert lehet látni sportolni a városban – emelte ki Felföldi Sándor.

A futóverseny mellett évről-évre több más program is létrejött. Idén a koncertek egyike egyenesen a verseny közben lesz, de fellép a Magna Cum Laude is – mondta Veres János szervező.

Most első alkalommal rendeznek a futóversenyhez kötődően egy családi kerékpáros teljesítménytúrát. A nevezésekből befolyt összeg itt is a sérült gyermekek gyógykezelését segíti – hangsúlyozta Nánási János.

A verseny útvonala ebben az évben újra átvezet a fürdőn. Boros László Attila, a fürdő vezetője arról számolt be, hogy a 7 kilométeres távot teljesítők belépőt kapnak a várfürdőbe, a félmaratont, vagyis a 21 kilométert lefutók pedig az Aquapalota szolgáltatásait is igénybe vehetik.

A Dél-Alföldön egyedülálló rendezvény legfontosabb célja az, hogy a nevezési díjakból támogassák a gyulai sérült gyerekek gyógykezelését, rehabilitációját, sportolását.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …