2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Figyelje a táblákat, jelezze a hibákat!

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon, valamint a rendőrkapitányságokon működő baleset-megelőzési bizottságok évente több programot is szerveznek annak érdekében, hogy minél többen megismerjék a biztonságos közlekedés szabályait és fontosnak érezzék az előírások betartását. A legkülönfélébb forgalmi helyzetekben döntő fontosságú kérdés, hogy a közlekedő betartja-e a szabályokat, mennyire figyel a saját és mások biztonságára. Emellett azonban legalább ennyire lényeges, hogy a gyalogosok, kerékpárosok és más járművezetők a lehetőségekhez képest legjobban kialakított csomópontokban, átkelőkön, kereszteződésekben közlekedhessenek. Hiszen a megfelelő és jól látható jelzések nélkülözhetetlenek a biztonságos közlekedéshez.

 Ennek érdekében a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a 2014. május 1. és 31. közötti időszakra „Figyelje a táblákat, jelezze a hibákat” címmel kampányt hirdet. A kampány időszakában az alábbiakban megjelölt elérhetőségeken a rendőrség várja a közlekedők javaslatait egy-egy közúti jelzőtábla kihelyezésére vagy eltávolítására, balesetveszélyesnek vélt kereszteződésben, útszakaszon a forgalmi rend felülvizsgálatára. A rendőrség közlekedési szakemberei az észrevételeket rögzítik és a helyszíneket megvizsgálják. Ha valóban szükséges változtatás, akkor intézkednek arról, hogy az illetékes szakhatósághoz eljusson a telefonáló vagy levélíró jelzése. A hatóság lehetősége szerint a rendelkezésére álló eszközökkel orvosolja is a felvetett problémát.

A bizottság kéri, hogy a megadott címekre küldött leveleikben jelöljék meg pontosan azt a helyszínt, amelyre az észrevétel vonatkozik. Fogalmazzák meg azt is, hogy miért tartanák szükségesnek a változtatást. A hasznos észrevételeket megfogalmazók között a kampány végén a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság láthatóságot elősegítő kellékekből összeállított ajándékcsomagokat sorsol ki. A leveleket, telefonhívásokat május 01. és 2014. május 31. között fogadják. Gyulán Kiss Szilvesztert lehet keresni a 361-644-es telefonszámon és az 5700, Gyula, Béke sgt. 51., pf. 67.

 

 

 

Nézze meg ezt is:

Egy kattintás, 36 millió forint veszteség

Értékes ügyfél megszólítással kezdődő ímélt kapott egy könyvelő Békés vármegyében. Azt kérték tőle, hogy erősítse …