2022. augusztus 14., vasárnap
FONTOS

Lerakták a kisdelta beruházás alapkövét (VIDEO)

A négymilliárd forintot meghaladó árvízvédelmi beruházás talán legfontosabb eleme, hogy a robbantásos megnyitást árvízkapuk váltják fel. A munkálatok során hangsúlyt kap az ide jutó víz gyors és hatékony visszavezetése a folyóba, de megerősítik a töltést, a megnyitási helynél pedig ultrahangos vízhozammérő segíti a hatékony védekezést. Ezekkel lényegében a korábbi hiányosságokat pótolják.

Bak Sándor igazgató beszédében kiemelte, a kisdelta projekt korszerűsítése 5 és fél évnyi tervezés és pályázat után, a tartaléklistát is megjárva jutott el idáig. Hogy ez így történt, abban nagy szerepe volt Kovács Józsefnek és Farkas Zoltánnak.

A kisdelta szükség esetén közel 25 millió köbméter vizet lenne képes befogadni. Ez nagy segítséget jelenthet egy komolyabb árhullám esetén. 

A gyulai központú vízügyi igazgatóság az elmúlt 7 évben 27 projektre 22 milliárd forintot nyert. Ugyanezen időszakban országosan 288 programra 307 milliárd forintot költöttek. Ha hozzávesszük, hogy az országos vízügyi igazgatóság ebből 145 milliárdot használt fel, az látszik, hogy a KÖVIZIG kiemelkedően szerepelt.

Nézze meg ezt is:

Az aszály miatt kevesebb volt a szúnyog és a béka

  Akkora az aszály a Dél-Alföldön, hogy az már a szúnyogokra is hatással van, nagyon …