2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula – Soroksár 1-3 (VIDEO)

 

Gyulai győzelmével két fordulóval a zárás előtt megszerezhette a bajnoki címet a korábban a Bajnokok Ligáját is megjárt Lisztes Krisztiánt soraiban tudó Soroksár. A vendégek rövid ismerkedés után magasabb fokozatba kapcsoltak, és több veszélyes akciót vezettek. S bár a félidő első felében egy fejest a gyulaiak is jegyeztek, a 18. percben egy szöglet után Pandur Péter révén a vendégek szerezték meg a vezetést.

A félidő a gól után egyértelmű soroksári fölényt hozott, a listavezető sorra alakította ki a helyzeteket. A 20. percben Balogh Bence lőtt mellé, két minutum múlva újabb nagy esélyt szalasztottak el a vendégek.

A termálosok ugyan küzdöttek, de sem védekezésben, sem támadásban nem volt hatékony a kék-fehér együttes, a taktikusabb, jobb játékot játszó Soroksár pedig akár több gólos előnnyel mehetett volna a szünetre.

A pihenőt szemmel láthatóan jól használta ki a Popovics Pál vezette Gyula. A 48. percben Bálint Balázs szöglete után rendeztek tűzijátékot Tarczy Pál kapuja előtt.

Az 52. percben egy bal oldali beadás után Okos István lőtt a kapuba.

Egy perc sem telt el, és a Soroksár Rábold Richárd révén kis híján egyenlített, de a Termál sem vett vissza a tempóból. A vezetés megszerzéséhez a hazaiak a 60. percben jártak a legközelebb, Okos gurítása azonban nemcsak a kaput kerülte el, de az érkező társnak sem volt jó.

Két perc múlva Lisztes szabadrúgása után még elkerülte a labda a gyulai kaput, újabb két pec múlva azonban Lovrencsics Balázs már nem hibázott. A mérkőzésből ekkor még egy fél félidő hátra volt, a termál azonban ekkor már nem volt képes megújulni, a Soroksár magabiztosan őrizte előnyét. A 89. percben Fritea szabadrúgását védte Tarczy, majd egy perc múlva a Pandur megszerezte második gólját, beállítva a 3-1-es végeredményt.

A Soroksárnak ez a győzelem nemcsak 3 pontot hozott, hanem a bajnoki címet is, a Termál nagy eséllyel a 7. helyen végez.

A hétvégén a Szeged 2011-Grosoics Akadémia 4-1-re nyert Pesterzsébeten, ezzel biztosan második. Értesülések szerint a labdarúgó NB III éllovasai közül a Keleti elsőnek és bajnoknak, a Létavértesnek nincs még NB II-es licence. Ha nem kapja meg, a három harmadosztályú csoport legjobb második helyezettjét kérhetik fel a szereplésre, ez jelen pillanatban a Szeged 2011-Grosics Akadémia, mely rendelkezik licenccel.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …