2024. április 19., péntek
FONTOS

Megújul a sporttelep (VIDEO)

A munkálatokkal kapcsolatban Galbács Mihály alpolgármester mondta el, hogy a látvány-csapatsportok megváltozott támogatási rendszere tette lehetővé, hogy évtizedes mulasztásokat pótoljanak. Korábban az elhanyagolt öltözőket és a fűtési rendszert újították fel, most pedig azt tűzték ki célul, hogy a kiszolgáló létesítmények korszerűsítésével vonzóvá tegyék a sporttelepet a gyermekek és szüleik számára is.

Mindezek a munkálatok 26 millió forintba kerülnek. A többfunkciós épület kialakítása mellett részlegesen felújítják a tribünt is, az aktuális feladatoknak eddig körülbelül a felét végezték el. A sporttelep korszerűsítése ezzel várhatóan nem fejeződik be. A következő időszakban a műfüves pálya környékét próbálják meg komfortosabbá tenni.

A két éve átadott műfüves pálya körüli infrastruktúra fejlesztése a számítások szerint mintegy 46 millió forintba kerül, de ezt is a tao sporttámogatásból fedezik. A műfüves pálya fejlesztése azért is indokolt, mert nemcsak nagy szakmai haszna van például a Bozsik-programmal és az Interliga mérkőzésekkel, hanem a helyi amatőr játékosok bajnokságát is itt rendezik.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …