2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Diákokat ismertek el a rendőrök (VIDEO)

 

Ebből az alkalomból idén tizennégy diák munkáját ismerték el oklevéllel, akik rendszeresen részt vesznek a rendőrség rendezvényein, és önkéntes munkájukkal támogatják a baleset-megelőzési, bűnmegelőzési területen dolgozó szakemberek tevékenységét. Az Erkel Ferenc Gimnáziumból két diák, Kovács Gabriella és Kovács Gizella vehetett át oklevelet.

A kitüntetettek a tanulmányaik elvégzése után szeretnének a rendőri pálya valamelyik részén elhelyezkedni. Az oklevelek kiosztása után a baleset-megelőzésről is volt szó.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság fontosnak tartja a példamutatást. Felnőttként, szülőként ne szabálytalankodjunk, még akkor se, hogyha sietünk – tette hozzá Vargáné Szombati Andrea. Kisebbeknél a gyermekülés, felnőtteknél pedig a biztonsági öv használatára is felhívták a figyelmet. Kerékpáros közlekedésnél is olyan gyermekülést kell használni, ahol a gyermek stabilan ül, és nem akadályozza a kerékpár irányítását.

Az eseményen a rendészeti pálya iránt is érdeklődő középiskolásoknak elmondták, hogy barátaikat, társaikat figyelmeztessék a szabályok betartásának fontosságára, és osszák meg ismereteiket családtagjaikkal, és a környezetükben élőkkel.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …