2024. április 23., kedd
FONTOS

Prémium biosört mutattak be Gyulaváriban (VIDEO)

 

Az előállító cég jelenleg is készít biotejet, de ennek a kereslete azonban nyáron lezuhan, így megpróbáltak egy kiegészítő terméket is előállítani. Ennek kapcsán nemcsak arra fordítottak figyelmet, hogy organikus alapanyokból készüljön a sör, hanem az is fontos célkitűzés volt, hogy finom legyen – mondta Ráki Zsolt, a Körös-Maros Biofarm társtulajdonosa.

A sör bemutatóján részt vett Gyula polgármestere is. Görgényi Ernő azt mondta, a minőséget képviselő élelmiszer-ipari termékek nagy jelentőséggel bírnak a város számára.

Ez a sör egészen biztosan ebbe a kategóriába esik. Ráadásul a bio minősítés itt nemcsak azt jelenti, hogy az ital minden alkotóeleme ökológiai körülmények között lett előállítva, hanem ennél többet is – mondta el Kanyó Zsolt, a Biokontroll Hungária Kft. fejlesztési részlegvezetője.

Bár az Alakor sör nem olcsó, már most közel 100 helyen lehet kapni az országban. A sör előállításában több szervezet, többek között a Magyar Tudományos Akadémia agrár kutatóközpontja, egy egyetemi tanszék és a Körös-Maros Biofarm közreműködött.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …