2021. május 10., hétfő
FONTOS

Órákon át őrizte a kocsit a rendőr

Levelet küldött a gyulai rendőrkapitánynak egy biharnagybajomi házaspár. Leírták, hogy június 29-én Gyulára kirándultak, a várfürdőben pihentek. Autójukkal egy közeli parkolóban álltak meg. „Nem voltunk elég elővigyázatosak, az egyik első ablakot nyitva felejtettük. Talán zavarunkban nem is helyesen jegyeztük meg a nevét – Jova György – és a rendőri azonosító számát sem tudtuk megjegyezni, de reméljük, azonosítható lesz, aki ezen a vasárnapon teljesített szolgálatot. Ez a fiatal rendőr megpróbált bennünket felkutatni a strandon.”

A levél írói úgy fogalmaztak: a rendőr mindent bevetett annak érdekében, hogy elérje őket. Mobiltelefon azonban nem volt náluk és a strand hangosbemondóját sem hallották. Hat óra elteltével mentek vissza a parkolóba és ott értesültek a történtekről. A rendőr órákon át vigyázott az autóra, illetve a benne lévő értékekre. „Nem győzünk hálálkodni e fiatal rendőrnek, aki nagyon kedvesen és segítőkészen közölte velünk a történteket. Azt kell mondanom, hogy ez a szép gesztus és munka dicséretet érdemel. A velünk lévő külföldi vendégeink is csak pozitív tapasztalattal térhettek haza.” 

A köszönet sorait Kolysza Zoltán alezredes, a Gyulai Rendőrkapitányság vezetője adta át Jova György főtörzsőrmester, helyszínelő és balesetvizsgálónak. A rendőrkapitány példamutatónak nevezte a főtörzsőrmester segítőkészségét. Hangsúlyozta, hogy kollégáitól mindig azt kéri: intézkedjenek törvényesen, szakszerűen, emellett legyenek nyitottak a Gyulán élők és a fürdővárosban pihenők rendőri eszközökkel kezelhető problémáira, észrevételeire. „Sokat járunk Gyulára és a jövőben is csak ajánlani tudjuk az Önök városát és elmondani másoknak a velünk történt pozitív tapasztalatot” – zárta levelét a biharnagybajomi házaspár.

Nézze meg ezt is:

Törökzugban folytatódott a városi virágosítás

A felvételeken már kiadagolva állnak a virágok a Gyulai Bűnmegelőzési és Polgárőr iroda épületében. Csütörtök …