2024. március 29., péntek
FONTOS

Töltsd le Gyulát! (VIDEO)

Itt Görgényi Ernő polgármester arról beszélt, hogy egy magánberuházást nem csak pénzügyi eszközökkel lehet támogatni, a megfelelő partnerek egymáshoz irányítása sokszor legalább ilyen fontos lehet. – Szolgáltató önkormányzatként egyik kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy megteremtsük a párbeszéd és a hatékony információáramlás lehetőségét a közszféra és a

magánszféra között. A GUIDE@HAND Gyula alkalmazás fejlesztése ebből a szempontból példaértékű, hiszen az ország legnagyobb és legsikeresebb informatikai kutatóintézete, egy magáncég, egy önkormányzati intézmény és egy 50%-ban önkormányzati tulajdonú kft. együttműködésével jött létre – hangsúlyozta.

Az MTA SZTAKI munkatársai először a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft.-t keresték meg, közvetítésükkel jutottak el a Hiszi-Map Kft.-hez, miközben a Mogyoróssy János Városi Könyvtár is bekapcsolódott a folyamatba.

Komoróczki Aliz, a turisztikai kft. vezetője elmondta, a termékfejlesztési politika kialakítása során nagyon fontos, hogy egymásra épülő termékeket alakítsunk ki, melyek egymás hatását erősítik. A GUIDE@HAND Gyula alkalmazás fejlesztésével újabb komplex turisztikai termékkel bővül a város kínálata, mely nagyban épít a már meglévő fejlesztésekre, a www.visitgyula.com oldalról veszi át az összes programot, a könyvtár adatbázisából pedig a műemlékek látnivalók leírását, koordinátáit.

Göndöcs Péter, a Hiszi-Map Kft. vezetője arról beszélt, hogy a 25 éves térképes-térinformatikai tapasztalatukra építve a GUIDE@HAND Gyula okostelefonos alkalmazásba térképi alapú információkat menedzsel, így Gyula város programjait, rendezvényeit, látnivalóit, többnyelvű szöveges, illetve hangalámondásos tartalmakká fejleszti. Minden tartalom megjelenik Gyula város térképén, és az okostelefon használóját a helyszínre navigálja a készülék. A fejlesztés célja a tartalom állandó bővítése és naprakész információkkal való ellátása.

Dézsi János, a könyvtár igazgatója kiemelte, az adatbázis jelenleg 117 emléktábla, 45 szobor, 4 híd, és 47 egyéb érdekesség adatait tartalmazza.

Márkus Zsolt, a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetének képviseletében (MTA SZTAKI) hangsúlyozta, az elmúlt évtizedben a hazai informatikai piac több szegmensében is meghatározó szereplővé váltak, főként az innovatív termék- és tartalomfejlesztésben valamint különböző szakértői területeken.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …