2021. szeptember 19., vasárnap
FONTOS

A “Magyarok Kenyere” (VIDEO)

A “Magyarok Kenyere” program 2011-ben indult Dr. Korinek László pécsi professzor kezdeményezésére. Mostanra egy országos akcióvá vált, hiszen ez nem csak arról szól, hogy a rászoruló szegény gyermekek kenyérforrását biztosítsa, hanem a nemzet együvé tartozását, és a nemzet összefogását, szolidaritását határon innen és határon túl. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei elnöke a sajtótájékoztatón kiemelte, ennek a programnak a szimbolikája a kenyér, amely nem csak étkezés szempontjából fontos, hanem a magyarság, a megmaradás miatt is egy örök értékű szimbólum.

A jelenlegi búzatermést egy nem várt és vis majorként jelentkező nehezen vagy leküzdhetetlen tényező akadályozza, amely a rágcsálókár. Ennek előidézője a rendkívül enyhe csapadékszegény tél volt.

A tavaszi és a kora nyári csapadékok a penészesedés és minőségromlás kártételével jelentkeztek, amely azt eredményezi, hogy a trend fordítottja a korábbinak, vagyis 70%-os a takarmány minősítés és csak 30%-os az étkezési. Ez hátrányosan befolyásolja a gazdák anyagi pozícióját és jövőképét – emelte ki a sajtótájékoztatón Kulcsár László, majd hozzátette, a kamara mindent megtesz azért, hogy a kártérítés enyhítőbb legyen.

Nézze meg ezt is:

Több száz éves kelengyeláda érkezett a napokban a gyulai várba

  Egy különleges, több száz éves láda érkezett a napokban a gyulai várba. A reneszánsz …