2024. április 24., szerda
FONTOS

Megkezdődött a néptáncfesztivál (VIDEO)

– Tegnap érkeztünk a rendezvényre, és ez az első alkalom, hogy Magyarországon járunk. Két külön ruhakölteménnyel érkeztünk, és emellett szeretnénk megmutatni a néptánc szerelmeseinek a kultúránkat, művészetünket, táncunkat és a zenéinket – mondta Laura Guisantes.

Az augusztus 20-át megelőző hétvégén a néptánc, a népzene, és a népművészet jegyében telik . Voltak, akik minden évben a rendezvény idejében látogatnak el városunkba. A három nap során közel 15 együttes lép fel.

– Másodjára vagyunk Magyarországon, és nagyon boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk a rendezvényen. 1980-ban alakult az együttesünk, és azóta számos nemzetközi díjat nyertünk – fogalmazott Mersiyí Rayman Bulgáriából.

A rendezvény ideje alatt megtekinthető a vár előtti területen az a két virágkocsi is, melyet Debrecentől kapott a város és a debreceni virágkarneválon képviselteti Gyulát. A jubileumi néptáncfesztiválon a Magyar Nemzeti Táncegyüttes is fellép.

A néptáncfesztivál központi helyszíne idén is a vár és környéke, de emellett a város néhány frekventált pontjaira is szerveztek előadásokat.

A fesztivál gála után közös táncházon vehetnek részt a rendezvényre látogatók.

Nézze meg ezt is:

Népszerű volt a baromfi a kisállatbörzén

Az idén második alkalommal rendezték meg a kisállatbörzét a fürdővárosban. A szombat délelőtti, a gyulai …