2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Gázfegyverrel fenyegetőzött egy gyógyszertárban

A Gyulai Rendőrkapitányság garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy gyulai férfi ellen. A 60 éves F. Sándor gáz- riasztófegyverrel fenyegetett meg egy férfit és egy nőt, akik augusztus 20-án, 14 óra 30 perc körül az egyik gyulai gyógyszertárban egy korábban vásárolt gyógyszert szerettek volna visszacserélni.

A gyógyszertárban volt az egyik gyógyszerész családtagja. A 60 éves F. Sándor tudatta velük, hogy cserére nincs lehetőség és távozásra szólította fel őket. Elővett egy engedéllyel tartott gáz- riasztófegyvert és úgy adott nyomatékot a felszólításnak, hogy a fegyvert a kiadó ablakon keresztül ráfogta a 70 éves férfire. Lövést nem adott le, senki sem sérült meg.

A Gyulai Rendőrkapitányság, valamint a megyei rendőr-főkapitányság „Körös” közterületi támogató alosztályának közelben járőröző rendőrei a bejelentést követően azonnal elfogták és előállították a gyógyszertárba érkezőket riogató, fenyegető férfit. A 60 éves F. Sándort garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gáz- riasztófegyvert és a hozzá tartozó lőszereket a rendőrség lefoglalta. A történtek előtt a gyógyszertárban vény nélkül kapható készítményt vásárolt egy férfi, aki szemtanúja volt vagy lehetett a bűncselekménynek. A Gyulai Rendőrkapitányság kéri őt, hogy jelentkezzen a rendőrkapitányság bűnügyi osztályán személyesen (Gyula, Béke sugárút 51., ügyszám: 04030/816/2014.bü.), vagy a 66/361-644-es telefonszámon, illetve a 107-es vagy a 112-es segélyhívón. A „Telefontanú” ingyenesen hívható zöld száma: 06-80/555-111 (hétfőtől csütörtökig 8 órától 16 óráig, pénteken 8 órától 13 óráig).

Nézze meg ezt is:

Egészségszervezők számára rendezett versenyt a GFE

A dél-alföldi régió legjobb egészségszervezőjét keresték azon a versenyen, melynek eredményhirdetését kedd délután tartották a …