2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Megtérült a gazda kára

A Sarkadi Rendőrkapitányságra szeptember 1-jén tett bejelentést egy férfi arról, hogy Sarkad külterületén a még lábon álló kukoricatáblájáról valaki több zsák csöves kukoricát tört le és tulajdonított el. A helyi önkormányzat mezőőre az intézkedő rendőröknek elmondta, hogy három férfit látott a területen, melyet a bejelentést követően az egyenruhások alaposan átvizsgáltak és adatgyűjtésbe kezdtek.

A rendőrök nem sokkal később beazonosították és elszámoltatták a mezőőr által látott férfiakat. A 18 éves sarkadi B. P. István elismerte, hogy augusztus 31-én két társával 12 zsák csöves kukoricát loptak el a Kossuth dűlőnél lévő területről. A terményt egyikük házának melléképületében helyezték el. A három fiatalt egy 42 éves sarkadi férfi vette rá a lopásra és a kukoricát meg is vásárolta tőlük. A 30 ezer forint értékű terményt a Sarkadi Rendőrkapitányság lefoglalta és az intézkedő rendőrök, Farkas Tibor r. főtörzszászlós és Szilágyi Sándor r. főtörzsőrmester visszaadták a tulajdonosnak. A gazda kára így megtérült. A Sarkadi Rendőrkapitányság B. P. Istvánt és társait, a 23 éves sarkadi Sz. Krisztiánt, valamint a 24 éves eleki P. Tibort lopással elkövetett tulajdon elleni szabálysértés miatt őrizetbe vette és három napon belül bíróság elé állíthatja. A 42 éves sarkadi Sz. Árpádot a rendőrkapitányság rendészeti osztálya lopással elkövetett tulajdon elleni szabálysértésre történő felbujtás, valamint orgazdasággal elkövetett tulajdon elleni szabálysértés miatt vette őrizetbe és állíthatja bíróság elé.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …