2024. július 23., kedd
FONTOS

Erősítenék a határmenti foglalkoztatottságot (VIDEO)

A határ mentén érdemes régiókban gondolkodni – mondta Horváth Levente. Románia Szociális, Családügyi és Munkaügyi Minisztériumának államtitkára kiemelte, a munkaerőpiacon mindkét fél közel azonos gondokkal küzd, így a megoldások is hasonlóak lehetnek.

Nőhet a foglalkoztatottság és fejlődhet a gazdaság, ha az ide érkező forrásokat megfelelő módon használják fel – mondta Nagy Ágnes, a megyei munkaügyi központ igazgatója.

Az itt lakó embereknek erős igényük van a gazdaság fejlesztése iránt – jelentette ki Gajda Róbert. Békés megye kormánymegbízottja azt mondta, a politikusoknak ezzel kapcsolatban az a feladata, hogy megteremtsék azokat a körülményeket, melyek alapján elindulhat a növekedés. A program komoly lehetőségeket tartogat Gyula számára is. Kónya István alpolgármester úgy vélekedett, a mezőgazdaság területén komoly előrelépést hozhat a határmenti területek együttműködése.

A témában a következő pályázati felhívás megjelenése ez év végén várható.

Nézze meg ezt is:

Folytatódnak egyház- megyénkben az óvodafelújítások

  Május 30-án a TOP_PLUSZ- 3.3.1-21-CS1-2022-00011 kódszámú, „Baks óvodai játszóudvar fejlesztés” elnevezésű projekt keretein belül, valamint …