2024. július 16., kedd
FONTOS

Aranyanyu rendelésen (VIDEO)

Hazánkban megközelítőleg félmillió cukorbeteg él ebből a gyermek 3500-4000 fő. A Gyulai Pándy Kálmán Kórház gondozása alatt 150-160 gyermeket tartanak számon. Mégsem kap elegendő figyelmet ez a betegség. Még mindig sok kisgyermek érkezik nagyon rossz állapotban a kórházakba, mert a szülők későn veszik észre az árulkodó jeleket. Szerencsére vannak kivételek, úgy ahogy Szilágyi Juliannáék is, akik rögtön felismerték, hogy gyermeküknél valami baj van.

A doktornő szívén viseli minden kis betege és családja sorsát. Hiszen a betegség diagnosztizálása után a családnak váltania kell, és be kell rendezkednie az új élethelyzethez. Katalin doktornő segít a szülőknek is, természetesen azoknak akik igénylik. A gyermekeknek pedig mindenben teljes körű támogatást ad, hogy könnyebben vissza adoptálódjanak a kis közösségükbe, legyen az óvoda vagy iskola.

Mind a szülők, mind a betegeknek teljesen egyértelmű volt és ösztönösen egyetértettek abban, hogy a doktornőt jelöltetik a már negyedik alkalommal megrendezett Richter Aranyanyu Díjra. Büszkék lehetünk a Közönségdíjas H. Nagy Katalinra aki orvos kategóriában vitte el a szobrocskát. Az Aranyanyu Díj kezdeményezése Magyarországon egyedülálló. A program célja, hogy minél jobban ráirányítsa a figyelmet azokra a nőkre, akik a környezetünkben élnek, akik a családjukért, hivatásukért és közösségünkért egyaránt sokat tesznek.

Nézze meg ezt is:

Egykori határőrök találkoztak Gyulán

  Első alkalommal szerveztek találkozót szombaton a Volt határőrök Gyula és környéke csoportja számára. A …