2024. július 23., kedd
FONTOS

Óvodások díszítették a piactéri karácsonyfát (VIDEO)

Tavaly és az idén komolyabb beruházások kapcsán voltak átadó ünnepségek a piacon. Ezeken mindenki szeretettel fogadta az óvodásokat. Ezért gondolta azt a város vezetése, hogy az idei év karácsonyfáját az óvodások díszítsék fel, és az ő díszeikkel ellátott fa ékesítse azt a közösségi teret, ami nagyon fontos szerepet tölt be Gyulán.

A rendezvényen részt vettek a Mágocsi úti, a Pálffy utcai és a Béke sugárúti óvoda gyermekei.

A gyulai egyesített óvodák vezetője nagyon örült a felkérésnek, hisz ez élmény a gyermekeknek. Készültek körjátékokkal, és játszottak piacosat is a kicsik. De a legfontosabb talán az, hogy közösen díszíthették fel a fát.

Az önkormányzat szociálpolitikai és gazdaságfejlesztési osztályvezetője elmondta, tervbe vették, hogy a piacon közösségi rendezvényeket tartanak. Emellett készítenek egy olyan rendezvénynaptárat is, amelybe szeretnék a jövő generációját bevonni.

Az adventi készülődésnél az óvodapedagógusok arra törekszenek, hogy a gyerekek ne csak az ajándékot várják, hanem erre a szép ünnepre is készüljenek, ezért nagyon sokat beszélgetnek velük. Közösen készítik el az ajándékokat, a díszeket, amelyeket majd otthon is feltehetnek a fára. Bíznak benne, hogy a piacra járás szokássá válik majd a kicsiknél, és rá tudják szoktatni ezáltal a családokat is, hogy egészségesebben éljenek.

Nézze meg ezt is:

Szabadfestés a Szent Miklós parkban

  A gyulai nyár egyik hagyományos programja a szabadfestés a Szent Miklós parkban, melyet a …