2021. március 6., szombat
FONTOS

Kevesebbet kellett vonulniuk a tűzoltóknak (VIDEO)

Az elmúlt időszakban jelentős technikai fejlesztésen ment át a katasztrófavédelem. Mobillaborok, sugárfelderítő részlegek, új típusú, saját gyártmányú tűzoltó autók, illetve magasból mentők álltak rendszerbe. Bakondi György elmondta, technikailag, az állományt, a képzettséget és hatósági munkát tekintve előrelépés mutatkozott az előző évekhez képest.

A hatósági munkába szeptemberben épült be a vízügyi- és vízminőségi hatóság, így az események megelőzésére irányuló képességek jelentősen fejlődtek.

Tóth Tibor hozzátette, Gyula egy 42 méter mentési magasságú speciális magasból mentő járművel gazdagodott, amely a napokban áll készenlétbe, hiszen az állományt ki kellett képezni a gép kezelésére. Emellett Békéscsabán szintén a közeljövőben áll készenlétbe az első magyar gyártmányú, Rába tűzoltó gépjármű fecskendő.

Bakondi György altábornagy évértékelőjében az új életpályamodellről is beszélt, amit a rendvédelmi és honvédelmi erőknél vezettek be.

Az évértékelőn elhangzott, a 2015-ös évtől azt várják, hogy az előző évek tendenciái folytatódjanak, minél kevesebb tűz-és káresetnél kelljen a lakosság segítségére sietniük, hiszen a tűzoltóknak és az állampolgároknak is az a jó, hogyha a lánglovagok csak készülnek a bevetésre, és a laktanyában várják azt.

Nézze meg ezt is:

Fennakadt Gyulánál a túlterhelt vontatvány

  Két személygépkocsit szállított egy utánfutón egy román rendszámú terepjáró vezetője. A gyulai közúti határátkelőhelyen …