2024. július 16., kedd
FONTOS

Több témában döntött a megyei közgyűlés (VIDEO)

Zalai Mihály elmondta, civil pályázatok, támogatási kérelmek esetében 20%-kal sikerült növelni a keretösszeget a tavalyihoz képest, illetve a Bursa Hungarica pályázati rendszerben 7,5 millió forintos forrással vesz részt a megyei önkormányzat, és ilyen módon segíti a térségben élő fiatalok továbbtanulását.

A megyegyűlés napirendjei között szerepelt a 2015-ös munkaprogram elfogadása, ahol jövő év februárig lefektették a főbb napirendi pontokat. Emellett szó volt a 2014-2020-as Település és Területfejlesztési Operatív Program kapcsán egy nyolc járás településeire fókuszáló road showról, melynek célja az ott élő polgárok, polgármesterek tájékoztatása a Békés Megyei Önkormányzat, mint lehetséges projektmenedzsment partneri szerepéről.

A Demokratikus Koalíció képviseletében Árgyelán György nyújtott be javaslatot a megye úthálózatával kapcsolatban.A Békés Megyei Önkormányzat nemzetközi kapcsolatairól, az Interreg Programban betöltött szerepléről is tárgyalt a grémium. A testület elfogadta a 2015-ös nemzetközi programot, valamint az Arad-Békés és a Bihar-Békés Megyei Vegyes Bizottságba delegáltak elnököt és tagokat. Az ülésen a gazdaságfejlesztési programról is szó esett. A grémium márciusban tartja következő soros ülését, ahol ünnepi testületi ülésen emlékeznek az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról.

Nézze meg ezt is:

Egy II. András korabeli, 1212-ben kelt oklevél másolatát tanulmányozta Halmágyi Miklós

    Többnyire 18, 19 valamint 20. századi források találhatók a Magyar Nemzeti Levéltár Békés …