2024. július 16., kedd
FONTOS

Felújítják a megyei hírlap egykori épületét (VIDEO)

A Munkácsy utcai épület felújítása nemrég kezdődött, és ha minden a tervek szerint alakul, a munkálatok még idén nyáron be is fejeződnek. A fejlesztés révén jobb lesz ingatlan megközelíthetősége, és nem utolsó sorban hét modern vizsgálóhelyiséget is kialakítanak.

Az ügyfelek járnak a legjobban ezzel a fejlesztéssel – hangsúlyozta Gajda Róbert. A kormánymegbízott kiemelte, az itt, 221 millió forintos, uniós támogatással megkezdett munkálatok a megváltozott munkaképességű személyek komplex rehabilitációjának infrastrukturális feltételein javító, közel 4 milliárd forintos program részét képezik. Békéscsabán jelenleg a megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékkal élő emberek ellátásaival és támogatásával kapcsolatos ügyek különböző szakaszait a város két pontján intézik.

A rehabilitáció szakigazgatási szervek döntenek első fokon többek között a megváltozott munkaképességű személyek ellátási jogosultságáról, valamint a közlekedőképesség akadályozottságának mértékéről is. A Munkácsy utcai létesítmény elkészültével az ügyintézés minden fázisa egy épületbe kerül.

Nézze meg ezt is:

Egy II. András korabeli, 1212-ben kelt oklevél másolatát tanulmányozta Halmágyi Miklós

    Többnyire 18, 19 valamint 20. századi források találhatók a Magyar Nemzeti Levéltár Békés …