2024. július 23., kedd
FONTOS

Megütötte a jegyvizsgálót az agresszív utas

A Békési Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytatott egy román állampolgár ellen. A 46 éves D. Daniel 2014. október 30-án egy Bukarestből induló nemzetközi vonattal érkezett Magyarországra és Budapestre szeretett volna eljutni. A jegye azonban előző napra és csak Mezőberényig szólt. A jegykezelő elmondta neki, hogy pótdíjat kell fizetnie és jegyet kell váltania. A férfi kiabálni kezdett, majd 5 eurót akart adni a kalauznak azért, hogy a vonaton maradhasson. Mikor a szerelvény Mezőberényben megállt, a jegyvizsgáló ismét közölte vele, hogy le kell szállni. Segíteni akart levenni a táskáját a poggyásztartóról, ekkor azonban az agresszíven viselkedő utas megütötte a karját.

A Mezőberényi Rendőrőrs járőrei a román állampolgárt leszállították a vonatról és előállították. A férfi a rendőrőrsön is kiabált, rugdosta az ajtót.

A Békési Rendőrkapitányság a 46 éves D. Daniel ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A nyomozást a rendőrkapitányság 2015. február 18-án lezárta és az ügy iratait a gyanúsított ellen vádemelési javaslattal elküldte a Békési Járási Ügyészségre.

Nézze meg ezt is:

Álságos portékák Gyulánál

  Egy fél kamionnyi hamis játékra és telefontartozékra bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) …