2024. július 23., kedd
FONTOS

Szeged 2011 – Siófok 1-2 (VIDEO)

A hatodik percben a szöglet után középre fejelték ki a labdát a siófokiak. Ott Oláh Gergő érkezett, és 20 méterről óriási gólt ragasztott a kapuba.

Nem egészen úgy alakult a folytatás, ahogy azt a hazai szurkolók remélték. A Balaton partiak olyannyira magukhoz tértek, hogy egyre-másra dolgozták ki a helyzeteket. A 16. percben Szántai Levente volt a helyén Andorka lövésénél, két perc múlva újra ő tisztázott a 16-oson kívül a ziccerben kilő Gárdos elől. A 21. percben Tóth Gábor a gólvonal előtt vágta ki a kapu felé csorgó labdát, majd a siófoki kapus, Tajti Norbert csinált meg egy higgadt cselt. Szántainak a másik háló előtt egészen másfajta mutatványokat kellett bemutatnia. A 31. percben Gárdos hosszú labdavezetés után ért a szegedi kapu előterébe, Szántai azonban ismét résen volt. Egy perccel a félidő vége előtt Andorka játszott Futóhoz, akinek a kapu felé tartó gurítását Szántai látványos vetődéssel hárította. A hosszabbításban újabb lehetőségek adódtak a vendégek előtt. Előbb Germán blokkolta Andorka lövését, majd Futó sarokra tartó lövését tolta ki Szántai.

A szünet után szinte egyből összejött a Siófoknak az, amivel hosszú perceken át hiába próbálkoztak. A 47. percben az indiszponált szegedi védelem megingását kihasználva Gárdos András egyenlített. A 49. percben újra komolyabb lehetőség adódott a hazaiak előtt. Fitos beadása után rossz helyre tisztáztak a siófokiak, Oláh Lóránt lövése azonban elkerülte a jobb alsót. Két minutummal később Szántai védte Ivancsics rövidre tartó szabadrúgását, majd rövid idő múlva egy Gárdos-Andorka összjáték után a szegedi kapus lábbal hárított. A 60. percben Szabó Péter lövése kerülte el a vendégek kapuját. Egy perc múlva megint a Siófok veszélyeztetett, Andorka csak centikkel maradt le a beadásról.

A 64. percben Ivancsics indította hosszan a kilépő Gárdost. A becsúszó Szabó Péter elrúgta a labdát, a játékvezető büntetőt ítélt, és kiállította a szegediek játékosát. A 11-est Andorka magabiztosan értékesítette. Öt perccel később újra a vendégek veszélyeztettek, Markovics azonban mentett Gárdos elől. Adódott lehetőség az emberhátrányban játszó Szeged előtt is, Oláh Lóránt beadását Germán fejelte kapura. A 84. percben Oláh Gergő lőtt 30-ról, de Tajti magabiztosan védett. A hátra lévő időben nagyobb helyzet már egyik oldalon sem alakul ki, a végeredmény: Szeged 2011 – Siófok 1-2.

A Szeged a vereség ellenére is maradt a 6. helyen, a Siófok viszont megkezdte a felzárkózást. A Szeged a következő hazai mérkőzését egy hét múlva, Gyulán játssza a Soroksár ellen.

Nézze meg ezt is:

Szabadfestés a Szent Miklós parkban

  A gyulai nyár egyik hagyományos programja a szabadfestés a Szent Miklós parkban, melyet a …