2022. szeptember 28., szerda
FONTOS

Összeállt a várszínház nyári programja (VIDEO)

Gedeon József igazgató szavaiból a hétfő délelőtti sajtótájékoztatón az derült ki, hogy a programsorozat megvalósításához szükséges források ugyan még nincsenek meg, de az elmúlt évekhez hasonlóan lehet bízni abban, hogy a beadott pályázatokat pozitívan értékelik.

A várszínház idén sem csak a klasszikus értelemben vett színházi produkciókat mutat be, hanem számos olyan esemény megszervezésében működik közre, mely szinte valamennyi réteg számára kínál érdekességet. A teátrum idén három új bemutatót tűz műsorra. Az első a Bocsárdi László rendezte Vízkereszt lesz, melyet a sepsiszentgyörgyi társulat visz színre. Sopsits Árpád rendezi a gyulai születésű Szathmári Sándor Kazohinia című szatirikus regényének színpadi átiratát. Weöres Sándor Psychéjét Vidnyánszky Attila rendezésében a kaposvári egyetem színművészeti hallgatói mutatják be.

Idén immár a XI. Shakespeare Fesztivált rendezik, melynek egyik különlegessége lesz, hogy a Kínai nemzeti Színház Wang Xiaoying rendezésében mutatja be a III. Richárdot.

Nézze meg ezt is:

Gyöngyfűzők munkáiból látható kiállítás a gyulai művelődési központban

  A Nemzeti Művelődési Intézet kezdeményezésére indult el “A Szakkör” elnevezésű program, ahol online felületen …