2024. április 19., péntek
FONTOS

Szeged – Csákvár 2-0 (VIDEO)

A hazaiak mérkőzésről-mérkőzésre jobb produkciót mutattak, a Siófok elleni vereség után egy döntetlen következett, majd a legutóbbi két találkozójukat megnyerték, legutóbb a Zalaegerszeget 3-0-lal küldték haza.

A Szeged szinte ott folytatta, ahol a ZTE ellen abbahagyta, a mérkőzés elején egymás után alakították ki a helyzeteket. A 3. percben Fitos remek labdáját Germán vette le, lövését Milinte nagy bravúrral védte, a rutinos kapus még Zabari elől is felszedte a kipattanót. Öt perc múlva egy szöglet után Máté Péterhez került a labda, a beadást Oláh Lóránt fejelte kapura, de Milinte újra góltól mentette meg csapatát. Újabb 5 perc múlva Oláh a jobb oldalról célozta meg a rövid felsőt, de Milinte szögletre mentett. A 16. percben a Csákvár Gajdos Zsolt lövésével jelezte,hogy nem adták fel a támadás lehetőségét. A 22. minutumban Mészáros Márk szabadrúgását Germán fejelhette kapura, de a labda mellé szállt. Egy perccel az első félóra letelte előtt Veszelinov lövése zúgott mellé, majd nem sokkal ezután Fitos passzával Szabó Péter roboghatott el a jobb oldalon. A beadást Germán fejelte fölé. A 35. percben Oláh Lóránt ugratta ki Zabarit, akit Milinte már csak elütni tudott. Germán büntetőjét Milinte védte, a kipattanót Oláh nem tudta kapura lőni.

A szünet után is a Szeged irányította a játékot. Az 52. percben Mészáros labdájával Zabari lépett kilépett ki, de Milinte jól érkezett. A találkozó a következő percekben inkább küzdelmesé vált, a 70. percben viszont újabb helyzetek alakultak ki. Előbb Fitos szólója után Zabari elől szabadítottak fel a csákváriak, majd a túloldalon Molnár Csaba lövését blokkolta Markovics, az újrázásnál pedig Szántai hárított vetődve. A 73. percben Máté Péter végezte el a szögletet. Az ívelés után Fitos fejelte vissza, Oláh Lóránt labdáját pedig a jól reagáló védő, Tóth Gábor bólintotta a csákvári kapuba. Öt perc elteltével Fitos robogott el a jobb oldalon. Beadása Oláh Lórántot találta meg,aki egy csel után laposan a hosszúba gurított. A 92. percben Szántai fogta meg Mihály Dávid szabadrúgását. Az eredmény már nem változott: Szeged 2011-Grosics Akadémia – Csákvár 2-0.

A Szeged a következő mérkőzését is Gyulán játssza, a csapat szombat délután a Sopront fogadja.

Nézze meg ezt is:

Karitatív rangadóra készülnek

  A Gyulasport Nonprofit Kft cégfilozófiájának kiemelt területe a karitatív segítségnyújtás, ami a jövő hétvégi …