2023. szeptember 24., vasárnap
FONTOS

Két traktort foglaltak le a gyulai határon

A gyulai közúti határátkelőhelyen március 28-án 13 óra körüli időben kilépésre jelentkezett egy román állampolgár egy román honosságú tehergépkocsival. Az ellenőrzést végző határrendészek a jármű raktérében egy John Deere és egy New Holland típusú mezőgazdasági vontatót találtak. Az intézkedés során az egyenruhások megállapították, hogy a traktorok okmányai hamisak, valamint azok alvázszámait is meghamisították. Az olasz hatóságok március 20-án rendelték el a gépek körözését.

A tehergépkocsit vezető 32 éves férfit előállították a Gyulai Rendőrkapitányságra, ahol közokirat-hamisítás bűntett és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A mezőgazdasági gépeket a rendőrség lefoglalta és az intézkedésről értesítette a körözést elrendelő olasz hatóságot.

A gyulai közúti határátkelőhelyen március 29-én 0 óra 5 perckor kilépésre jelentkezett egy török állampolgár egy török honosságú tehergépkocsival. A határrendészek megállapították, hogy a járműszerelvény forgalmi engedélyében a műszaki érvényességi időt meghamisították, ezért az 50 éves férfit előállították a Gyulai Rendőrkapitányságra. A nyomozók a tehergépkocsi vezetőjét közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Nézze meg ezt is:

Verseny égi szurkolóval

  Bűnügyi technikusok mérték össze felkészültségüket Békésben. Ezek a szakmai fórumok rendre jó hangulatúák, de …