2024. április 23., kedd
FONTOS

Szeged 2011-GA – Sopron 0-0 (VIDEO)

A piros mezes vasutas ennek épp az ellenkezőjére tört, esetleges sikerükkel a Szegedet közelíthették volna meg 2 pontra.

A találkozó elején az erős szél mellett inkább a küzdelem dominált. A 10. percben a vendég védők által kifejelt labdát Szabó Péter bombázta jócskán a kapu fölé. Két perc múlva Fitos ment el a jobb oldalon, beadását Fazakas üggyel-bajjal tisztázta Zabari elől. A 19. percben Mészáros szabadrúgását Tóth Gábor küldte a kapu felé, a labdát Halasi kapus Máté Péter elől szedte fel.

A 27. percben Kapacina szerzett meg egy labdát a szegedi térfél közepén, lövését Szántai könnyedén fogta. 9 perccel később újra ő próbálkozott, beadása a szél miatt lett igazán veszélyes, és majdnem megtréfálta a kapust. A 40. percben Germán Tamás vette át a labdát, majd Oláh Lórántot indította, aki oldalról, a 16-os vonaláról lőtt.

A soproniak nem igazán tudtak élni a szél támogatásával, bár meglepően távolról is megpróbálták célba venni a kaput.

A két együttes a második játékrészben is nagy gondot fordított a biztonságos védekezésre. Az 53. minutumban Kapacina szabadrúgása vágódott veszélyesen a kapu felé. Öt perc múlva Máté szabadrúgásába senki sem tudott beleérni, nem sokkal később Mészáros széllel támogatott szöglete okozott zavart, de Halasi ébersége góltól mentette meg a Sopront. Fél perc múlva Oláh Lóránt próbálta meg átvenni a labdát a soproni 16-oson belül, de túl sok piros mezes vette körbe.

A 65. percben Szabó László jutott túl emberén, a beadásra Zamostny Balázs jól érkezett, de lövését Szántai bravúrral védte. A kis szöglet után Szabó fejesét fogta a szegedi kapus.

A 76. percben Máté Péter fejese után Manga előtt adódott lehetőség, de elég volt, hogy a cserecsatár csak egy pillanatot várt, máris közbelépett egy soproni láb. Öt perc múlva kétszer is fejelhettek a soproniak a szegedi 16-oson belül, nagy helyzet mégsem alakult ki.

A 81. percben óriási lehetőség adódott a Szeged előtt. Mészáros szabadrúgása jól szállt befelé, de sem Germán, sem Máté nem tudta a kapuba tenni a labdát. A 85. percben a játékvezető ezután a jelent után kiállította a szegediek középpályását, Veszelinovot. A hátralévő időben komolyabb lehetőség egyik csapat előtt sem adódott, így a vége: Szeged-Sopron 0-0.

Nyilas Elek nem volt teljesen elégedetlen az egy ponttal, és a négy mérkőzés óta tartó, kapott gól nélküli sorozattal. A vendégek mestere, Supka Attila úgy érezte, közel álltak a győzelemhez. A Szeged a következő mérkőzését Mezőkövesden játssza, két hét múlva pedig a Gyirmót látogat Gyulára.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …