2024. április 20., szombat
FONTOS

Templomavatás Békéssámsonon (VIDEO)

Békéssámsonon 1946-ban bontották le az előző templomot, melynek a helyén a helyi termelőszövetkezet gépállomása kapott helyet, így a hívek eddig egy régi iskolaépület felét kapták használatba. A közel 100 milliós, Germán Géza tervezte templom építési költségeit nagyobbrészt a Szeged-Csanádi Egyházmegye állta. Ebből egy sikeres pályázat révén 40 millió forintot biztosított az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Gyulay Endre, nyugalmazott püspök hisz benne, hogy az új templommal a lelki élet erősebb lesz a dél-békési településen. A szentmisén részt vett Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, aki hangsúlyozta, az új templomok megerősítenek abban, hogy az értékeket, a hitet megtartani, és gyarapítani kell.

Az újonnan felszentelt, mintegy 100 férőhelyes templom régi elnevezését, a Sarlós Boldogasszony nevet kapta. Békéssámsonon a legutóbbi népszámlálás szerint 670 a hívek száma. Nagy Ferenc plébános azt mondta, a hívek kitartóan imádkoztak a cél megvalósításáért. A Szeged-Csanádi Egyházmegye területén a jövőben további templomok épülhetnek.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …