2024. április 19., péntek
FONTOS

Odafigyelnek a rendőrök a húsvétkor közlekedőkre

 

A korábbi évek tapasztalatai alapján a húsvéti ünnepek idején megnövekszik a forgalom a közutakon. A rendőrség 2015. április 2-a és 2015. április 6-a között a közúti ellenőrzések során nagy hangsúlyt fektet az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, agresszív, szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrésére. Emellett a rendőrök a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére is kiemelt figyelmet fordítanak. A cél a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedésben résztvevők biztonságérzetének növelése, valamint a zavartalan közlekedés biztosítása. Az ellenőrzés a gépjárművezetők mellett kiterjed a kerékpárosokra is.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a városi rendőrkapitányságokon működő baleset-megelőzési bizottságok a húsvétot megelőző napokban több helyszínen az ittasan történő közlekedés veszélyeire figyelmeztető rendezvényeket tartanak. A programokon résztvevők a részegséget szimuláló szemüveget próbálhatják ki kerékpárral, illetve gyalogosan. Az elmúlt napokban Mezőhegyesen, Gyulán és Sarkadon volt alkalmuk az érdeklődőknek a részeg szemüveg segítségével megtapasztalni, mit érzékel egy enyhén vagy súlyosan ittas közlekedő a körülötte lévő forgalomból. Battonyán 2015. március 31-én a városi könyvtár előtt volt erre lehetőség. Április első napjaiban további 3 városban várják a rendőrkapitányságok az ittasság veszélyeire figyelmeztető programmal a közlekedőket. Békéscsabán, a Szabó Dezső utcán, a piac bejáratánál 2015. április 3-án 10 órától 12 óráig, Orosházán, a Szabadság téren pedig 2015. április 3-án 13 és 15 óra között lehet kipróbálni az eszközt. A Szarvasi Rendőrkapitányság munkatársai Szarvason, a Fő téren 2015. április 3-án 14 és 18 óra között várják az érdeklődőket.

A rendőrök minden helyszínen arra kérik majd a közlekedőket, hogy ne veszélyeztessék saját és mások testi épségét, életét, biztonságát. Ittas járművezetés esetén ugyanis nagymértékben megnő a balesetek bekövetkezésének veszélye, kockázata

Nézze meg ezt is:

Hiányzó pótkerekek

  Egy rutinellenőrzésen buktak le a magyar autósok, akiknek járműveit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal …