2022. szeptember 26., hétfő
FONTOS

Bűnmegelőzési előadás látássérülteknek

Elsőként dr. Bedéné Szilágyi Bernadett r. főhadnagy és Medgyesi István r. őrnagy köszöntötték az egyesület vezetőit és tagjait.

A rendőrség tevékenységéről szóló általános tájékoztatót követően a program résztvevői két Békéscsabán szolgálatot teljesítő rendőrjárőrrel ismerkedhettek meg.

A látássérültek kezükbe vehették az azonosító jelvényeiket, megvizsgálhatták egyenruhájukat, felszerelésüket. Közben szó eset a 112-es telefonszámon hívható Egységes Segélyhívó Rendszer működéséről, a bejelentések fogadásának gyakorlatáról. A beszélgetésen számos kérdés hangzott el.

A rendőrök igyekeztek a mindennapokban és veszélyhelyzetekben is használható információkkal, tanácsokkal segíteni a látássérülteket. Emellett arra kérték az egyesület tagjait, hogy a személyes biztonságukat, illetve a lakókörnyezetük közbiztonsági helyzetét érintő észrevételeikkel, problémáikkal forduljanak bizalommal a rendőrséghez.

Nézze meg ezt is:

Autómentes napot tartottak Gyulán

A Béke sugárúti óvodások verses-táncos műsorával kezdődött csütörtök délelőtt az autómentes nap. Már hagyománynak számít, …