2022. szeptember 26., hétfő
FONTOS

Szeged 2011-GA – Gyirmót 1-3 (VIDEO)

A találkozó elejének támadásépítő kísérletei nem hoztak nagyobb helyzeteket. A 13. percben Fejes adott be jól középre, Szabó Péter épp csak menteni tudott az érkező Bobál elől. Két perc múlva újra Fejes indított, labdájára Bobál és Markovics startolt. A gyirmótiak támadója elesett, Oláh Gábor játékvezető pedig többek meglepetésére büntetőt ítélt. Madarász higgadt ítéletvégrehajtónak bizonyult, így 15 perc után 1-0-ra vezetett a Gyirmót. A 19. percben Szabó Péter cselezgetett, de a lövés már nem sikerült. 3 perc múlva Oláh labdáját Germán vette le, de mielőtt lőhetett volna, Balogh Zoltán lépett közbe. Kevéssel utána Mészáros beadását Markovics fejelte fölé. A 29. percben Madarász fejese után Bobál tette ki a labdát a jobb oldalon érkező Gyurján Bencének, aki befelé cselezett, majd nagy gólt ragasztott a kapu hosszú oldalába. 3 perc múlva egy beadás után Bobál csúsztatott a hosszú alsóra, Szántai nagy vetődéssel hárított. A 43. minutumban Germán Tamástól indult a szegedi akció, ő fejelte tovább a felpörgetett labdát is, amivel Hegedűs Martin került helyzetbe, ám a fiatal csatár közelről fölé lőtt. A Gyirmót a 45. percben belőhette volna a harmadikat is, Mészáros és Farkas ügyetlenkedése után Bobál tört a kapu felé, de Szántait is kicselezve kisodródott.

Támadólag lépett a kétgólos hátrányban lévő Szeged a második játékrész elején, a 48. percben Somogyi kapusnak kellett résen lennie Mészáros szabadrúgásánál. 7 perc múlva Szabó labdáját vette át Germán, de a védők felszabadítottak.

A 69. percben a bíró elküldte a kispadtól Thomas Mohr-t, a szegediek erőnléti edzőjét, aki feltehetően mondott valamit, bár magyarul nem tud. Rögtön ezután Kiss szabadrúgását ütötte ki Szántai. 4 perc múlva Mészáros rövidre tartó szabadrúgását fejelte ki Bobál. A 78. percben feltámadtak a szegedi remények. Manga visszatett labdáját Polareczki ívelte be, Germán pedig a léc alá fejelt. 3 perc múlva Fitos elé pattant a labda, aki félfordulatból lőtt, de Somogyi védett. 91. percben végleg eldőlt a 3 pont sorsa, Farkas Márk hibáját Tóth Norbert használta ki. A 94. percben Magasföldi bombáját védte Szántai. A vége: Szeged 2011-Grosics Akadémia – Gyirmót 1-3.

A Szeged szombaton a listavezető Vasashoz látogat, a következő gyulai találkozót 2 hét múlva játsszák a Balmazújváros ellen.

Nézze meg ezt is:

Oktató kórház címet kapott a Békés Megyei Központi Kórház

A Gál Ferenc Egyetem ünnepélyes tanévnyitó ünnepségén adták át a Békés Megyei Központi Kórház számára az …