2024. április 24., szerda
FONTOS

Mezei őrszolgálatot szeretne a gyulai DK (VIDEO)

Azt kérik a képviselő-testülettől, hogy határozatban kérje a kormánytól a boltok vasárnapi bezárása alóli mentességet lehetővé tevő rendelet mihamarabbi kidolgozását.

Lebenszky Attila elmondta, ezt a határozatot csak azok a települések nyújthatják be, melyek jelentős idegenforgalommal rendelkeznek, majd hozzátette, bízik benne, hogy a mentesség létrejön.

A sajtótájékoztató másik témája a mezei őrszolgálat felállítása volt Gyulán, melyről Dobra Gábor, A Demokratikus Koalíció agrár- és vidékfejlesztési ügyekért felelős tagja beszélt. Szeretnék, hogy a gyulai képviselő-testület vizsgálja meg, hogy fel lehet-e állítani a mezőőri szolgálatot.

Dobra Gábor hozzátette, a mezei őrszolgálat felállításával 3000 hektáronként egy ember alkalmazható, így három-négy újabb munkahelyet tudnak teremteni a városban. Elmondta, az általuk megkeresett gazdálkodók és vállalkozások támogatják a kezdeményezést. A Demokratikus Koalíció gyulai szervezete arra is javaslatot tett, hogy az önkormányzat térfigyelő kamerarendszert építsen ki a gyulavári és a máriafalvai Fehér-Körös-híd, illetve a Fekete-Körös hídja által határolt, mezőgazdasági területen.

Nézze meg ezt is:

Népszerű volt a baromfi a kisállatbörzén

Az idén második alkalommal rendezték meg a kisállatbörzét a fürdővárosban. A szombat délelőtti, a gyulai …