2024. április 20., szombat
FONTOS

A kormányzati korrupció ellen tüntettek(VIDEO)

A tüntetések a “kormányzati korrupció” ellen zajlottak. Békés megyében Gyula mellett Békéscsabán, és Orosházán volt hasonló megmozdulás.

A gyulai Kossuth téri demonstráción Bod Tamás, az Együtt-PM választókerületi elnöke bevezetőjében arra kérte a megjelenteket, hogy adományaikat helyezzék el az általa kijelölt dobozban, mert mint fogalmazott, “minden tüntetésnek vannak költségei”.

Bod Tamás beszédében azt mondta, korrupció régen is volt, de szerinte most állami szintre emelték ezt. A demonstráción felszólaló Varga Nándor, az MSZP fiatal aktivistája úgy fogalmazott, meglátása szerint a jelenlegi kormány ellehetetlenítette az országot.

Mészáros Jánost a közmunkás szakszervezet megyei koordinátora a közmunkások helyzetére hívta fel a figyelmet. A demonstráció végén a tüntetők sárga lapot mutattak fel a kormánynak.

A tüntetéssel kapcsolatban a Fidesz gyulai szervezete úgy fogalmazott, a vasárnapi rendezvény a gyulai Kossuth téren a hely szelleméhez méltatlan pártpolitikai rendezvény volt. Az ideszállított vidékiek mellett, jó néhány olyan korábbi gyulai MSZP-s és SZDSZ-es helyi politikus is részt vett, akik mind megbuktak és nem véletlenül.

Mióta nem a baloldali kormány irányítja Gyulát, azóta nagy összegű európai uniós és kormányzati támogatásból számos nagyberuházás valósult meg, mint például az AquaPalota, Göndöcs-kert, vagy a Vigadó, amelyeknél a visszaélés gyanúja sem merült fel.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …