2024. április 19., péntek
FONTOS

Több mint 400 középiskolás diák vesz részt az idei Erkel Diákünnepeken

Az 1963 óta kétévente Gyulán megrendezett eseményre idén a “Fiatalok mindennapjai – a mindennapok fiataljai” témában várták a nevezéseket 15 kategóriában. Pályázni május 15-ig lehetett többek között filmmel, fotóval, irodalmi, zenei, képző- és iparművészeti alkotásokkal, előadóművészeti produkciókkal, és – külön kategóriában – slam poetry szerzeményekkel is. Egy “egyéb” kategóriával gondoltak azokra is, akiknek művészeti produktuma nem skatulyázható be sehová sem.

A rendezvény több gyulai helyszínen zajlik, köztük a Várszínházban és a Kohán képtárban, több iskolában, a városi könyvtárban és a városi tornacsarnokban. A megmérettetés mellett számos szabadidős programmal, koncertekkel, felolvasó estekkel, kiállításokkal, civil utcával várják a fiatalokat és a kísérő pedagógusokat, akik idén több mint 15 településről érkeznek – derül ki a rendezvény honlapjáról (www.erkeldiakunnepek.hu) és Ament Balázs tájékoztatásából.

Az Erkel Diákünnepek rendezvénye 2013-ban ünnepelte 50. születésnapját; akkor több mint 600 résztvevő és tanár utazott el Gyulára, hogy a különböző kategóriákban megmérettesse magát a szakmai zsűri előtt. Az elmúlt években számos előadói karrier indult el az EDÜ színpadairól, így például Hevesi Tamásé vagy a Zanzibar zenekaré – idézik fel a honlapon.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …