2024. április 19., péntek
FONTOS

A hűtőben tárolta a fehér port, elfogták (VIDEO)

Egy kerékpárral közlekedő férfit igazoltattak a rendőrök Békéscsabán, az Erkel utcában július 2-án 13 óra körüli időben. Az intézkedés megkezdése előtt a járőrök észrevették, hogy a biciklis egy kisebb csomagot dobott el. Ruházatának átvizsgálása után megnézték a csomagot is, amely reklámújságba tekert, fehér színű porral teli, gyorszáras nylon zacskót tartalmazott. A 26 éves férfi azt mondta, hogy nem sokkal korábban, egy ismerősétől saját használatra vásárolta a kábítószert, ezért előállították a Békéscsabai Rendőrkapitányságra. A nyomozók I. Zsolttal szemben kábítószeres gyorstesztet alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott. Az 50 gramm tömegű fehér por pedig a teszt szerint amfetamin származékot tartalmaz, amely kábítószernek minősül.

A békéscsabai nyomozók a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőreivel közösen alig fél óra múlva ellenőrizték a feltételezett terjesztő lakhelyét is. A 27 éves férfi megpróbált elmenekülni előlük, de azonnal elfogták és őt is előállították. Ezután kábítószer keresésére kiképzett kutya segítségével házkutatást tartottak R. A. lakásán. A hűtőszekrényben, egy dobozban, nylon zacskókba csomagolva 66,6 gramm tömegű fehér port találtak, amely a teszt alapján szintén kábítószer.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói I. Zsoltot kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. R. A-t kábítószer-kereskedelem bűntett, valamint kábítószer birtoklása bűntett elkövetésével gyanúsítják és bűnügyi őrizetbe vették. A lefoglalt anyagokat és mintákat igazságügyi vegyészszakértői vizsgálatra küldték el.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …