2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Román rendőrök járőröznek Gyulán

Gyulán a nyári hónapokban a Várfürdő területén strandrendőri szolgálat működik. Az évek óta eredményes kezdeményezés célja a szabálysértések, bűncselekmények megelőzése. A rendőrök szinte a teljes nyitvatartási időben járőröznek a turisták és a helyiek által is kedvelt strandfürdőben. A létesítmény dolgozói és a fürdővendégek is közvetlenül tudják jelezni az egyenruhásoknak a biztonsággal kapcsolatos problémáikat, észrevételeiket.

A Várfürdőbe az országhatár közelsége miatt a szomszédos Romániából is sokan érkeznek. A nyári időszakban az idegenforgalom megélénkül, ezért a Gyulai Rendőrkapitányság és az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség immáron hetedik éve négy hetes közös járőrszolgálatokat szervez. A rendőrök bűnmegelőzési tanácsokkal látják el a strandolókat, figyelmeztetik őket, hogy értékeiket ne hagyják őrizetlenül. Figyelik, szükség esetén segítik a közúti forgalmat, útbaigazítást, illetve a parkolási lehetőségekre vonatkozó információkat adnak a járművezetőknek. Ha egy pakoló autó utasterében táskát, mobiltelefont, egyéb dolgokat látnak, az autófeltörések megelőzése érdekében értesítik a tulajdonost. Kapcsolatot tartanak a fürdő dolgozóival, fogadják az észrevételeiket és jogsértés gyanúja esetén azonnal intézkednek.

Az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőségről Gyulára érkezett rendőrök 2015. augusztus 30-áig látnak el szolgálatot a fürdővárosban.

További képek a Galériában.

Nézze meg ezt is:

Egy kattintás, 36 millió forint veszteség

Értékes ügyfél megszólítással kezdődő ímélt kapott egy könyvelő Békés vármegyében. Azt kérték tőle, hogy erősítse …