2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Újkígyósi és végegyházi embercsempészeket fogtak el (VIDEO)

A rendelkezésre álló adatok szerint Cs. József 5 szír állampolgárt szállított Szegedről Budapestre 600 euroért augusztus 26-án hajnalban.

A férfit a békéscsabai rendőrök 3 óra 30 perckor fogták el a fővárosban. Ny. Jánost azzal gyanúsítják a nyomozók, hogy ő szervezte meg a fuvart, amiért 200 eurot kapott.

Augusztus 26-án a Szegedi Rendőrkapitányság további 2 olyan személlyel szemben kezdeményezett büntetőeljárást jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt, akik anyagi ellenszolgáltatásért a fővárosba próbáltak szállítani illegális bevándorlókat.

A rendőrök augusztus 26-án 6 óra 40 perckor az 55-ös számú főúton, Mórahalom közelében állítottak meg egy olasz honosságú Volkswagen Transportert, amit egy olasz állampolgár vezetett. A jármű átvizsgálása során a raktérben 27 szír állampolgárt találtak, akik Nyugat-Európába szerettek volna eljutni.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei augusztus 27-én 7 órakor Röszke külterületén tartóztattak fel egy osztrák rendszámú kisteherautót, aminek a vezetőfülkéjében két szerb állampolgár tartózkodott. Az egyenruhások a gépkocsi rakterében 13 szír állampolgárt találtak, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Az olasz és a szerb állampolgárok ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrök az olasz sofőrt őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Nézze meg ezt is:

Köztéri szemeteseket rongált meg és parkoló kocsikat karcolt össze egy férfi Gyulán

  A rendőrök a bejelentés után a helyszín közelében elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. Több …