2024. április 19., péntek
FONTOS

Szeged-Grosics – DVSC 0-0 (VIDEO)

A debreceniek már a találkozó elején támadólag léptek fel, a 4. percben Sós éles szögből leadott lövését védte Molnár F. Tamás. Két perc múlva Pászka cselezgetett a jobb oldalon, az ígéretesen alakuló akció végén viszont nem talált jó helyzetben lévő társat. 10 perc elteltével Bódi Ádám lövése zúgott el a szegedi kapu mellett, nem sokkal később Jovanovics cselei után került szögletre a labda. A 13. percben Bódi hozta játékba Szakályt, aki azonban a kapu fölé emelt.

A 21. percben Castillion hozta zavarba a szegedi védelmet, de Jovanovics lövését Molnár F. hárította, négy perc elteltével pedig újra a bosnyák játékos veszélyeztetett távolról. Az ellentámadásnál Fodor lövése ment jócskán fölé, majd fél óra játék után Jovanovics beadása csattant a felső lécen.

A 36. percben Jovanovics beadása találta meg Sós Bencét, akinek lövését Balogh Miklós blokkolta. Egy perc múlva Oláh Lóránt játszotta meg Fodor, aki éles szögből tette kapura a labdát. A Debrecen hamarosan Ferenczi távoli kapufájával válaszolt. A 42. percben Bódi küldte fölé a szabadrúgást.

A második félidő is debreceni mezőnyfölénnyel kezdődött, a vendégek az 50. percben Szakály játszott Bódihoz, akinek a beadásáról kevéssel maradt le a hosszú oldalon érkező Sós. Ebben a játékrészben több veszélyt jelentettek a biztos védekezésre építő Szeged-Grosics kontrái, az 55. percben Czirok zúgott el a jobb oldalon, beadásából viszont csak szöglet lett. A DVSC nem találta a Szeged masszív játékának ellenszerét, a második félidőben már helyzetbe is alig kerültek Kondás elemér tanítványai, és ha kellett, Molnár F. is jól avatkozott közbe.

A 75. percben Czirok hosszú labdájával Geiger léphetett volna ki, majd a debreceniek a 82. percben kerültek a legközelebb a gólhoz, miután Jovanovics passza után Bereczki a felső lécre bombázott. A végén még a Szeged is próbálkozott, de az eredmény már nem változott.

Klausz László csapatának ugyan nem nőttek az esélyei a továbbjutásra, de a vezetőedző nem lehetett elégedetlen a zömmel fiatalokból álló csapat teljesítményével.

A Szeged-Grosics a következő bajnoki mérkőzését szombaton, Gyulán játssza a ZTE ellen, a kupavisszavágóra november 18-án kerül sor, Debrecenben.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …