2024. április 23., kedd
FONTOS

Termál – Bölcske 0-2 (VIDEO)

A hazai pályán idáig veretlen gyulaiaknál több fontos játékos hiányzott, a Tolna megyeiek pedig már a kezdő sípszó előtt nagyon fogadkoztak.

A kékben játszó hazaiak léptek fel kezdeményezőbben az első percekben, de próbálkozásaikat nem kísérte szerencse. A Bölcske sem adta fel a támadások lehetőségét, ennek ellenére meglepő volt, hogy a 12. Tóth Tibor teljesen tisztán vehetett át egy labdát a 16-oson belül, és ki is használta a helyzetet.

A vendégek a 16. percben egy szabadrúgás révén veszélyeztettek, de a Termál továbbra is fölényben játszott. A 20. percben Nagy Gergely szabadrúgását védte Mikler Dániel, a hazaik zárt védekezése ugyanakkor feladta a leckét Szekeres Lajos tanítványainak, akik a játékvezetőtől sem kaptak segítséget, pedig Urbán Gábor birkózókat megszégyenítő földre vitelénél többen büntetőt kiáltottak.

Az eddig látottak alapján minden esély megvolt arra, hogy a második félidőben fordítson a hazai csapat, a gyulaiak ennek megfelelően nagy lendülettel vetették játékba magukat. A 47. percben Sipos beadása után előbb Balogh Milán, majd Urbán találhatott volna be, nem sokkal később Sipos csavarását fogta Mikler. Az 55. percben Balogh próbált 11-est csinálni, egy perc múlva Nagy tekerte mellé a szabadrúgást. Egy óra elteltével Sipos ívelését Ferenci fejelte középre, Urbán azonban már csak fölé tudta tolni a labdát.

A 68. percben villant a hosszú perceken át jobbára csak védekező Bölcske, az eleső Kerekes mellett Miskovicz lépett ki, Kajári azonban nagyot védett. A termálos próbálkozások közben egyre több tér nyílt a vendégek előtt, itt is Kajára jó kijövetelére volt szükség. A 82. percben újra Urbán, majd Balogh próbálkozott, kevéssel utána Gadó próbálkozott fejjel, majd a vendégek vezetőedzőjének, Buzás Attilának kellett elhagynia a pályát. A kitámadó gyulaiakat a 95. percben Budai Dávid büntette, így a végén 2-0-ra nyertek a fegyelmezett, jól küzdő, de semmi különöset nem mutató Tolna megyeiek.

A Termál az utolsó őszi mérkőzését idegenben, a Honvéd fiókcsapata ellen játssza.

Nézze meg ezt is:

Az autizmus világnapját ünnepelték Gyulán

  Több százan vettek részt csütörtökön a gyulai Pánczél Imre Intézmény autizmus világnapi programján. A …