2021. szeptember 17., péntek
FONTOS

Katasztrófavédelmi gyakorlat a Gyulahúsnál (VIDEO)

A fórumon a védelemben érdekelt felek a rendőrség, a mentők, a tűzoltóság és a városvezetés ismertette azokat a teendőket, amiket egy esetleges vészhelyzetben el kell végezni a gyors és szakszerű mentés érdekében. A cégnél elsősorban egy ammóniamérgezés bekövetkezése jelentheti a legnagyobb veszélyt.

Bár az elmúlt évtizedek alatt szerencsére nem fordult elő olyan katasztrófa helyzet, ami komolyan veszélyeztette volna a nagy múltú céget, minden eshetőségre fel kell készülni. A Gyulahús Kft. esetében az egyik legjelentősebb veszélyforrás egy esetleges ammónia mérgezés, ami egy olyan katasztrófahelyzetet eredményezhet, ami nagyon súlyos következményekkel járhat, nem csak az üzem dolgozóira, hanem a környezetben lévők számára is. A cég profiljából adódóan nagy mennyiségű hideg energiát használ, melyet ammóniás hűtő rendszerekkel állítanak elő, itt az egyik legnagyobb veszélyforrás, ha ez a levegőbe kerül.

Nézze meg ezt is:

Tűzifás csalók tűntek fel Békésben

A postaládájába dobott szórólapon szereplő telefonszámról rendelt tűzifát egy férfi Békéscsabán. Két Borsod megyei férfi …