2024. április 20., szombat
FONTOS

Lázár János adta át Békésen a kormányablakot (VIDEO)

Dankó Béla, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a Békési Járásban több, mint 37 ezren élnek, akik egy esztendő alatt mintegy 57 ezer ügyet intéznek el. Ezért nagyon fontos, hogy minél ügyfélbarát legyen a rendszer.

Gajda Róbert, megyei kormánymegbízott kiemelte, az elmúlt másfél évben a kormányablakok kivitelezési költségeinek összege 900 millió forint volt, majd hozzátette, a Békés megyei közigazgatásba ennyi pénz ilyen rövid idő alatt még nem érkezett. Az eddig átadott kormányablakokba 249 ezer ügyfél tért be, és 290 ezer ügyet intéztek el.

Csarnai Judit, a Békési Járási Hivatal vezetője még 2013. nyarán javasolta a kormányhivatal akkori vezetésének, hogy a járási hivatalnak, valamint a kiépítendő kormányablaknak méltó helyet biztosítana a járási bíróság épülete. A 116 millió forintból kialakított új kormányablakban 12 munka-, valamint két fotoboxállomás biztosítja az ügyfélkiszolgálást.

Lázár János beszédében kiemelte, kevés olyan terület van, ahol ilyen látványos eredményt értek el az elmúlt öt esztendőben, mint a kormányhivatali, járáshivatali struktúrában.

Lázár János hozzátette, a kormány célja az, hogy aki adót fizet, az elégedett legyen azzal a szolgáltatással, amit a Magyar Államtól a befizetett adójáért cserébe kap. 2016. január elsejével 10 milliárd forinttal csökkentik az eljárási díjak mértékét. Elhangzott, a Miniszterelnökség a kormányhivatalok informatikai fejlesztésére a következő esztendőben 40 milliárd forintot fog költeni, ami lehetővé teszi azt, hogy otthonról megkezdődjön az ügyintézés lehetősége. Emellett a Békési Járási Hivatalban további fejlesztéseket szeretne, az épület emeletét 250 millió forintból kívánja újjáépíteni annak érdekében, hogy a járás egy helyen legyen.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …