2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Állami forrásból épülhet az M44

A határozat szerint 2017 és 2019 között 579 milliárd forint jut útépítésekre. A 2015-ös és a 2016-os költségvetésben már szerepel összesen 171 milliárd forint ilyen célra.

Állami forrásból épülhet meg a tervek szerint Sopron, Szolnok, Békéscsaba felé gyorsforgalmi út, valamint fejleszthető Ózd, Debrecen, Győr és Esztergom közúti kapcsolatrendszere is. A határozat szerint megvalósulhat az M85 autóút Csorna-Sopron, országhatár szakasza, az M4 gyorsforgalmi út M0-Abony-Törökszentmiklós közötti része, az M8-as és az M44-es gyorsforgalmi út Kecskemét-Nagykőrös-Békéscsaba közötti szakasza, a 23-as és 25-ös főutak Bátonyterenye-Ózd közötti szakaszának gyorsforgalmi fejlesztése, a 471. főút Hajdú-Bihar megyei részének fejlesztése, a 813-as út Győr keleti elkerülője, valamint a 102-es gyorsforgalmi út megépítése az M1-es autópálya és Esztergom között – közölte az MTI.

A kiemelt beruházások előkészítési és építési feladatai végrehajtásához szükséges összeg biztosításával és annak évenkénti – a megyei jogú városokkal kötött együttműködési megállapodásokban szereplő megvalósítási határidők figyelembevételével történő – ütemezésével a nemzetgazdasági minisztert, valamint a nemzeti fejlesztési minisztert bízta meg a kormány.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …