2024. április 24., szerda
FONTOS

Nyolc önkormányzat hoz létre közös céget (VIDEO)

A grémium tagjai a legfontosabb kérdésekben egyetértve nyomták meg az igen gombot, így várhatóan a következő időszakban fel is állhat az új szervezet, melynek fontos szerepe lesz a pályázati források lehívásában. A 3 millió 200 ezer forintos törzstőkéjű kft. létrehozásának meglehetősen prózai okai vannak, ebben a ciklusban ugyanis a közszféra számára csak állami vagy önkormányzati tulajdonú cégek végezhetik el a projektmenedzseri feladatokat.

A nonprofit cég alapításában nyolc település, Gyula mellett Békés, Szarvas, Kondoros, Sarkad, Vésztő Dévaványa és Körösladány vesz részt. A szolgáltatásokat viszont valamennyi, később csatlakozó település igénybe veheti.A cég munkatársainak várhatóan nem kevés feladatuk adódik, hiszen csak a településfejlesztési operatív program keretein beül 58 milliárd forint érkezik a megyébe.

A KBC Békés Megyei Települések Fejlesztéséért Nonprofit KFt. ügyvezetőjének öt évre Glózik Klárát jelölték, a felügyelő bizottság elnöki tisztségét Görgényi Ernő töltheti be.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …