2024. április 17., szerda
FONTOS

Együttműködik a megye 40 települése (VIDEO)

Az uniós pályázati források hatékony lehívása érdekében 8 város hozta létre az új céget, rajtuk kívül 25 együttműködő település, valamint 3 LEADER egyesület képviselője jelent meg, és szignózta a megállapodást. A társulással kapcsolatban több polgármester is az önkéntesség jelentőségét hangsúlyozta. A szervezet létrahozásának igen prakikus okai is vannak, enélkül ugyanis a legtöbb önkormányzat nem tudna pályázni a 2020-ig terjedő uniós pénzügyi ciklus forrásaira.

A szabad akaraton nyugvó együttműködés és koordináció alapelvének fontosságát hangsúlyozta Gyula polgármestere, aki a szervezet felügyelő bizottságának elnöki tisztét tölti be. Görgényi Ernő kiemelte, bizonyos esetekben a települések versengenek egymással, de Békés megye 40 települése mégis úgy döntött, hogy együttműködve hívja le az uniós forrásokat.

A megszólalók között Vantara Gyula, Békés megye fejlesztési biztosa hívta fel a figyelmet arra, hogy a településeknek a 2020 utáni időszakra is fel kell készülniük, hiszen akkor már nem lesznek 100 százalékban támogatott pályázatok, így most hangsúlyozottan törekedni kell a munkahelyteremtő beruházásokra.

Nézze meg ezt is:

Megújult a kispiac, már tervezik a folytatást

  Szombat délelőtt már a felújított törökzugi kispiacon jelenthette be Vigné Fábián Diána és Kónya …