2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Nőtt a közfoglalkoztatásra szánt keretösszeg Békésben (VIDEO)

Az esemény után, szerda délután Békéscsabán is bemutatkoztak az érintettek. A sajtótájékoztatón a csorvási polgármester, Baráth Lajos arról beszélt, hogy idén 150 embernek adtak munkát, ők többek között seprűkötéssel, drótfonással és biotégla gyártással foglalkoznak.

Kevermes közel kétezer lakosából 227-en végeztek ilyen munkát, ők fontos szerepet játszottak a lakhatatlanná, üressé vált házak lebontásában, a terület újra művelhetővé tételében. Vésztőn a mezőgazdaságra helyezték a fő hangsúlyt, kertészeti zöldség- és szántóföldi növénytermesztés mellett állattartással is foglalkoznak. Toldi Balázs polgármester szerint nemcsak a Gyomaendrőd városképe, hanem a közfoglalkoztatottak megítélése is nagyot változott.

A támogatott foglalkoztatás mellett az érintettek képzésekben is részt vehettek, melyek javítják munkaerő-piaci esélyeiket – hangsúlyozta Nagy Ágnes főosztályvezető. A négy települést Gajda Róbert javaslatára ismerte el a Belügyminisztérium. A kormánymegbízott azt mondta, az érintettek mellett ezek a díjak egész Békés megyének szólnak, itt a közfoglalkoztatás fogalma egyre inkább az értékteremtő munkával párosul.

A közfoglalkoztatásra szánt keretösszeg az elmúlt években bővült, Békésben idén meghaladta a 18 milliárd forintot. Ezen összeg felhasználásával a térségben több, mint 21 ezer hátrányos helyzetű ember talált munkát.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …